Tour de Lasalle 2024

6 t/m 9 juni

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligers.

De Tour de Lasalle wordt geheel door vrijwilligers gedraaid. Daarnaast is er een groep enthousiaste vrijwilligers die elk jaar weer 4 dagen keihard werken om dit evenement voor Den Helder op de kaart te zetten.

Binnen de Tour van vrijwilligers zijn er diverse disciplines:

1       Bestuur, sponsorcommissie

2       Parcours op- en afbouwers

3       De “broodbrigade“ die de catering in de permanence en langs het parcours verzorgt

4       Verkeersregelaars op een vaste locatie

5       Motor begeleidingsteam Tour de Lasalle

Wat wordt er van je verwacht?

Bestuur en sponsorcommissie
Deze mensen zijn van ongeveer december tot augustus bezig om de Tour te organiseren waaronder: contacten met diverse instanties, sponsors benaderen, routes vastleggen, vergunningen aanvragen, inschrijvingen verzorgen, inrichten permanence

Parcours op- en afbouwers 
Het plaatsen van dranghekken, verkeershekken, verkeersborden, strobalen en routebordjes langs het parcours ten behoeve van de veiligheid van renners en publiek. Na afloop wordt alles weer opgeruimd.

“Broodbrigade
Deze groep vrijwilligers verzorgt vanuit de permanence de koffie, thee en andere dranken en de lunchpakketjes voor alle medewerkers en vrijwilligers.

Verkeersregelaars
Deze mensen regelen het verkeer en zorgen voor de veiligheid van alle weggebruikers.
Zij krijgen een locatie toegewezen met een instructie wat er gedaan moet worden. Na een verplichte online cursus (½ uur) krijgt de verkeersregelaar van de gemeente de bevoegdheid om dit te mogen doen.

Motor begeleidingsteam van de Tour de Lasalle
Dit is een combi functie. Deze vrijwilligers rijden op hun eigen motor om als verkeersregelaar een locatie af te zetten of om de Tourkaravaan te begeleiden. Zij kunnen bijvoorbeeld ingezet worden om de kopgroep, jury of pers te begeleiden.

Lijkt het je wat om deel uit te maken van deze groep enthousiaste vrijwilligers dan willen we heel graag met je in contact komen.
Klik op de link linksboven van deze tekst en vul het formulier in. Er wordt daarna contact met je opgenomen.